Selecteer een pagina

Altijd leuk, een paar dagen lekker rondlopen tussen allerlei stands met allerlei lekkere dingetjes en nieuwe producten, met kleine proeverijtjes en kleine drinkerijtjes.

Iedere keer als je een nieuw pad inslaat, loop de de kans dat je iets gaat zien dat van belang is voor de kleine porties die in je restaurant op de kaart staan.

Als je net zoals ik houdt van de Mediterrane keuken, dan geniet je bijvoorbeeld van een stand vol met ideetjes voor een kleurrijke “antipasto”: heerlijke olijven van een soort waar je nog nooit van hebt gehoord, van lekkere ingelegde uitjes in allerlei kleurtjes, van zalige pesto, van artisjokken,  van …, van … .
Kijk maar eens op www.mercato-italiano.nl : producten, reisverslagen, kooktips …., alles wat je lekker en leuk vindt van Italië kun je daar vinden.

Maar ook als je  – net als ik- van vis houdt, dan kun je ook heel leuke dingen meemaken, zoals bijvoorbeeld het WK Oestersteken: wie maakt het snelst de meeste oesters open, zonder beschadigingen, zonder stukjes schelp, zonder gruis, helemaal schoon en ready to eat.

Vorig jaar werd het WK gehouden bovenop de Chinese Muur en dit jaar was Rotterdam aan de beurt.

Er waren 25 deelnemers, afkomstig uit alle werelddelen. Johan Schlag uit Finland, bijvoorbeeld, reist al 24 jaar de wereld rond om overal oesters te openen, Manuela Kriekaard uit Nederland maakte de oesters het mooist open en Anti Lepik uit Estland werd voor de zesde keer wereldkampioen.

Een stukje verderop liet Jan Kuijt uit Katwijk en professioneel visinkoper op de afslagen in Zweden, Denemarken, België, Frankrijk en Nederland, zien hoe je vis moet fileren: kabeljauw, schol, rog, alle kwamen aan de beurt.

M ik je een tip geven? Volgend jaar moet je ook eens gaan: gewoon een kaartje kopen, een hele dag gezellig rondlopen en ’s avonds ergens een hapje gaan eten: UIT is echt GOED voor u!!!

Tot de volgende blog.
Willem de Jong